Robotik Kodlama Sistemi..


Hızla gelişen teknolojiyi sadece takip etmek ve yakalamak yetmiyor.. Hızla sanayileşmiş dünyamız, teknolojinin her zerresinden faydalanıyor.. Ve çocuklarımız için teknolojinin içinde doğuyorlar bile diyebiliriz.. Onların bu akımı en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için artık okullarda verilecek Robotik Kodlama Eğitimi ile sağlanacak..

2016 yılında bir kaç pilot okulda 6. sınıflarla başlayan kodlama eğitimi, alınan başarılı sonuçlardan sonra yakında ülke genelinde ilk ve ortaöğretimde de uygulanacak gibi gözüküyor..




Peki nedir bu kodlama;

Bilgisayar yazılımının başlangıcına kodlama denilebilir.. Yüzlerce kodlama dilinden en temel eğitim verilerek, kendi yazılımını, uygulamalarını hazırlamak ve kendi web sitesi yapmayı mümkün kılacak..

Çocuklarda karşılaştıkları problemleri, farklı yollar deneyerek ve kendi ürettikleri alternatif fikirleri değerlendirerek çözüm bulmalarını sağlayacak düşünme ve araştırma kazanımları gelişecek..

Kodlama sistemi 2013 yılında İngiltere'de eğitim sistemine alındı.. Amerika'da dahil bir çok ülkede kodlama eğitimi en küçük yaştan itibaren veriliyor.. Merak uyandırması ve çocukların ilgisini çekmesi açısından ulusal kodlama şenlikleri, robot, tasarım kodlama yarışmaları düzenleniyor.
 
Sadece hazır programlarla eğitilmiyor çocuklar, bilgisayarlarının donanım ve teknik gereçlerini dahi öğreniyorlar..
 
Bu şekilde sorgulamayan, eleştirmeyen, ezbere alışmış bireyler yerine, teknoloji ile donatılmış sadece kendilerine sunulan değil, daha fazlasını da yapabileceklerini bilen bireyler yetişecek..
 
Gizem S.
 

 

Yorumlar